România se află pe poziția a doua în clasamentul pe medalii la Campionatele Europene de canotaj, cu cinci medalii de aur și una de argint.

La Campionatele Europene de canotaj desfășurate la Bled, echipa României, compusă din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria-Ștefania Petreanu, a obținut o performanță remarcabilă. Aceștia au câștigat cursa cu timpul de 06 min 01 sec 55/100, depășind Marea Britanie (06:08.01) și Italia (06:13.07) la o distanță semnificativă.

În total, România a încheiat competiția cu cinci medalii de aur și una de argint. Sâmbătă, echipajul feminin de patru rame, format din Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereş, a obținut aurul, în timp ce echipajul masculin de 8+1, alcătuit din Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu, a câștigat argintul. Duminică, Ionela Cozmiuc a obținut aurul în proba de schif simplu categorie ușoară, iar Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au devenit campioane europene la dublu rame feminin. De asemenea, Ancuţa Bodnar și Simona Radiş au adus o nouă medalie de aur în proba de dublu vâsle feminin, iar echipajul feminin de 8+1 (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria-Ştefania Petreanu) a câștigat și ele aurul.

România, care a avut 11 echipaje participante la Campionatele Europene, s-a clasat pe locul secund în clasamentul pe medalii, după Marea Britanie, având în total 5 medalii de aur, 3 de argint și 2 de bronz. Olanda a ocupat locul al treilea. Aceste rezultate reprezintă cel mai bun performanță a canotajului românesc la această competiție până în prezent.

Te-ar putea interesa si

Articole recente